Goed doel

Hero

Goed Doel

Wij vieren 50 jaar Bonhof!

Op 1 november bestaat Bonhof B.V. 50 jaar! Dit willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Tijdens onze open dagen geven wij rondleidingen door ons bedrijf, een machine show, diverse demonstraties en super scherpe acties.

Donderdag 31 oktober 13:00 - 22:00 uur
Vrijdag 1 november 13:00 - 22:00 uur
Zaterdag 2 november 10:00 - 16:00 uur

Adres: zonnenbergstraat 46, 7384 DL Wilp

Naar aanleiding van ons 50 jarig jubileum hebben wij ervoor gekozen om in plaats van eventuele cadeau’s een gift te vragen welke te goede komt aan onderstaande (lokale) goede doelen.

Stichting Dorpsverfraaiing Twello

De Stichting Dorpsverfraaiing bestaat uit een hechte groep van 14 super gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers die zorgen voor een kleurrijk en fleurig Twello. Dit doen wij middels drie rotondes en een kleine 100 plantenbakken het hele jaar te voorzien van frisse en kleurrijke planten. Wij onderhouden deze ook het hele jaar door zodat het ook kleurrijk en fleurig blijft. Tevens verzorgen wij de grote kerstboom op het dorpsplein en de kleinere kerstbomen verspreid door het dorp.

Website: www.dorpsverfraaiing.nl

Stichting Wilp Staat Op

Iets doen voor het goede doel. Iedereen denkt er ongetwijfeld wel eens over na maar velen komen niet verder dan het afstaan van wat kleingeld wanneer er gecollecteerd wordt. Een echte drive krijg je vaak pas wanneer je van dichtbij meemaakt hoe verschrikkelijk oneerlijk het leven soms kan zijn.

Dit kunnen een drietal jong volwassenen uit Wilp beamen. Zij zagen hun moeders strijden tegen kanker en deze strijd heeft veel indruk op hen gemaakt. Twee zagen hun moeder de strijd met de ziekte winnend afsluiten terwijl de moeder van de ander, eind 2011, de strijd noodgedwongen moest staken. In de vriendengroep hebben ze echter al vaker meegemaakt hoe onvoorspelbaar en meedogenloos de kanker kan zijn. “Veel jongens hebben al een ouder verloren door deze ziekte en het is dan óók voor hen dat we ‘Wilp staat op tegen kanker’ hebben opgezet.”

Tegenwoordig is het ‘Wilp Staat Op’ en organiseren we diverse acties, evenementen en feesten. De doelstelling is altijd tweeledig; iets leuks organiseren in Wilp of omstreken, waardoor de leefbaarheid wordt vergroot en sociale contacten ontstaan, als mede geld ophalen voor een goed doel.

Bij ons komt de gehele opbrengst van een activiteit altijd ten goede aan het goede doel. De eerste jaren was dit de Stichting Alpe d'HuZes omdat we er van overtuigd zijn dat we van kanker een chronische ziekte kunnen maken waar we geen dierbaren meer aan hoeven te verliezen. Naast de strijd tegen kanker willen we ook onze steun bieden aan overige stichtingen en goede doelen, mogelijk lokaal.

Website: www.wilpstaatop.nl

Stichting Tamara

De Stichting Tamara is opgericht op 29 mei 2014, exact een jaar nadat Tamara Kiesbrink door een noodlottig ongeval om het leven kwam. Met de Stichting willen we met elkaar weer in beweging komen. Het leven van Tamara is daarin een gemeenschappelijke drijfveer. Haar mooie karakter, zorgzaamheid en oog voor de ander willen we gebruiken als basiskenmerken in alle activiteiten die we organiseren met de Stichting. De opzet van de stichting is om mooie veelzijdige activiteiten in de gemeente Voorst en omstreken op te zetten, waarbij de opbrengst wordt besteed aan goede doelen. Doelen waar Tamara een warm hart voor had. Stichting Tamara steunt vooral concrete, kleinschalige doelen en projecten zodat het zichtbaar en tastbaar is waar het geld naar toe gaat. Zomaar een paar voorbeelden zijn onze jaarlijkse mantelzorgontbijtjes, het doorgeefhart voor mensen die even een attentie nodig hebben en het jaarlijkse bloemetje aan eenzame ouderen in de Voorster verzorgingstehuizen.

Website: www.stichtingtamara.nl

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Wij hebben ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Onze stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.

Onze hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten. Onze trainers zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Door middel van het Expertisecentrum onderscheiden wij ons met de beste hulphonden en aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken. Hulphond Nederland heeft voor iedereen de juiste hulphond!

Website: www.hulphond.nl